devlet-destekleme-kredisi
devlet-destekleme-kredisi

Devlet Destekleme Kredisi Başvurusu ve Hibe 2019

Devlet destekleme kredisi başvurusu ile alakalı ayrıntıları sizler için detaylı bir şekilde araştırdık. Devlet destekleri nasıl alınır? Şartları nelerdir ve kimler alabilir gibi bütün soruların yanıtı yazımızın devamında. Aşağıda da başlıklara ayrılmış şekilde göreceğiniz çiftçilik kredisinden evlilik kredisine kadar olan bütün destekler hakkında geniş bilgilere sahip olanacaksınız. Sosyal bir devlet anlayışı içerisinde ülkemizdeki işsizlik oranının azaltılması ve ekonominin canlanması için devlet destekleme kredileri verilmektedir. Devlet Destekleme kredisi verilen bazı başlıklar şöyle:

  • Esnaf Destek Kredileri
  • 50 BİN TL Hibe 100 BİN TL Faizsiz Kredi (Gişimcilere İşyeri Açma Hibesi Kredisi)
  • Devlet Destekli Hayvancılık Kredileri(Büyük Baş, Küçük Baş, Arıcılık ve Tavukçuluk Destekleri)
  • KOSGEB Kadın Girişimci Desteği 2018
  • Mantar Yetiştiriciliği
  • Sera Kurmak İçin Devlet Desteği, yazımızı da okuyup başvuruda bulunabilirsiniz.

Esnaf Destek Kredileri 2018 (Hibe ve Devlet Bankaları)

Türkiye Cumhuriyeti devleti küçük veya büyük ölçekli işyeri olan esnafları desteklemek amacı ile devlet bankaları vasıtası ile faizsiz kredi verilmektedir. Bunlardan birisi de esnafa 30 BİN TL faizsiz kredi imkanıdır. Küçük esnaflar için düşünülen bu krediden faydalanmak için daha önce iş yeriniz için hibe veya kredi çekmemiş olmanız gerekmektedir. 3 yıl(36 ay) vade ile verilen bu krediyi alan esnafımız tam 1 yıl sonra geri ödemeye başlıyor. Devlet destekleme kredileri KOSGEB başvurusu ile esnafımıza verilmektedir. Bankalara herhangi bir kredi borcu olan esnafımızın bu krediyi alabilmeleri için borçlarının hepsini ödemeleri gerekmektedir. Aksi halde bu destekten yararlanamazlar. Sıfır faizli 30 BİN TL kredi için başvuru yapan esnaflarımız daha öncesinde başka bir kurumdan aynı sebepten dolayı faizsiz kredi kullanmamış olması gerekmektedir. Ki zaten bu konuda sizden taahhütname temin edilir. Geçmişte Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’nin vermiş olduğu faizsiz kredi alan esnaflarımız bu krediden faydalanamayacaklar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  PTT Para Gönderme Nasıl Yapılır ?

50 BİN TL Hibe 100 BİN TL Faizsiz Kredi(İş Kurmak İçin)

Öncelikle bu hibe ve faizsiz kredi KOSGEB tarafından belirli şartlar taşıyan T.C. Vatandaşlarına verilmektedir. İlk olarak KOSGEB’in düzenlediği 32 saatlik Girişimcilik eğitimlerinde bulunmuş olmanız ve bu eğitim sonunda verilen girişimcilik sertifikasına sahip olmalısınız. Üniversite eğitimi tamamlayan vatandaşların girişimcilik ile alakalı aldıkları derslerde bu belge yerine geçmektedir. İş yerinizi kurmak için öncelikle bir işyeri projenizin olması öngörülmektedir. Bu proje kurula arz edilir ve kurul tarafından onay alınırsa 50 BİN TL hibe almaya hak kazanırsınız. Lakin kurmak istediğiniz iş daha maliyetli ise bu kez 100 BİN TL faizsiz kredi alabiliyorsunuz. Hibe için başvuru ve gerekli bilgileri detaylı olarak edinmeniz için KOSGEB 50 BİN TL Hibe Başvurusu yazımızı okuyabilirsiniz. Sıfır faizli kredi detayları için 100 BİN TL Faizsiz Kredi konumuzu okuyabilirsiniz. Daha detaylı bilgiler ve girişimcilik eğitim kurslarına başvuru için İŞ-KUR’a gidebilirsiniz.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği 2018

Evinde yaptığı işlerini büyütmek isteyen kadınlar için veya daha büyük hayaller için iş hayatına bir adım atmak isteyen kadınlar için devlet tarafından girişimcilik hibesi verilmektedir. Fakat bilmeniz gerekir ki bu hibeyi aldıktan sonra 3 yıl boyunca başka bir iş yerinde sigortalı olarak çalışamazsınız. Kadın girişimcilerin hibe veya faizsiz kredi alma şartları yukarıdaki yazımızla aynıdır. Erkek girişimcilerden tek farkı ise bu hibenin kadınlara verilme olasılığının daha yüksek olmasıdır.

Devlet Destekli Hayvancılık Kredileri

Devlet destekleme kredisi içerisinde en çok merak edilen krediler hayvanlıcık kredileridir. Öncelikle büyük ve küçük baş hayvancılık ile ilgili ayrıntıları aktaralım. Öncelikle şunu bilmelisiniz. KOSGEB hayvancılık kredisi vermemektedir. Lakin hayvancılık için gerekli araç-gereç, ahır, besi tesisi vs gibi ihtiyaçlarınız için 50 BİN TL hibe vermektedir. Tabi yukarıda da bahsi geçtiği gibi hibe yetersiz kalırsa ayrıca 100 BİN TL faizsiz kredi verilmektedir. KOSGEB başvurusu ile ihtiyacınız olan bütün araç ve gereçleri aldığımıza göre şimdi bu tesise büyük baş veya küçük baş hayvanı nasıl alacağız onu anlatalım. Dilerseniz büyük baş, dilerseniz küçük baş hayvan kredisi alabilirsiniz. Öncelikle büyük baş hayvancılık kredilerinde Besicilik Kredisini tavsiye etmekteyiz. Ziraat bankasından en az 10 büyük baş hayvan için kredi alabilirsiniz. Düve yetiştirmek isteyen vatandaşlarımız için ise en az 50 baş hayvan için kredi verilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar ve Devlet Hibesi 2019

Küçükbaş Koyun ve Keçi:

Yine ziraat bankasından küçük baş hayvan kredisi almak istiyorsanız en az 50 koyun, 25 keçi kredisi alabilirsiniz. Bahsi geçen bu sayılar küçük baş hayvancılık süt üretimi için geçerlidir. Küçük baş besiciliği yapmak istiyorsanız en az 100 koyun veya en az 100 keçi alma şartı bulunuyor.

Kümes Hayvanları İçin Kredi:

Kümes hayvancılığında verilen devlek destekleme kredisi şartları ise 1.000 tane tavuk, kaz, ördek için geçerlidir. Sadece hindiler için bu sayı 5.000’dir.

Arıcılık Kredisi:

Yukarıda bahsettiğimiz gibi KOSGEB belgenizi aldıktan sonra arıcılık için gerekli olan araç ve gereçler için hibenizi hemen alabilirsiniz. Ziraat bankasının verdiği arcılık kredisinden faydalanarak tesisinizi hemen kurabilirsiniz. Ziraat bankasının arıcılık için verdiği destek kredileri aşağıdaki gibidir.

  • 50 kovan ile üretim yapan veya kovan sayısını 50 kovanın üzerine çıkarmak isteyenler
  • Bal süzme makinesi
  • İki yüz üzeri gezici olarak arıcılık yapanlar için yenilenebilir enerji alımı ve baraka alımı
  • Kek hazırlama makinesi
  • Sabit bir yerde üretim yapanlar için baraka alımı veya baraka tadilat giderleri
  • Arılı veya boş kovan alımı

Mantar Yetiştiriciliği Devlet Destekleme Kredisi

Mantar yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız öncelikle size 100 metre kare bir alan yeterli oalcaktır. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise tesisin şehrin dışında olmasıdır. Zira mantarların kokusu etrafı aşırı derece de rahatsız edicidir. 2017 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık bankalığı tarafından mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen girişimcilere 30 BİN TL geri ödemesiz hibe vermiştir. Lakin bu kredi için bakanlığın resmi gazate de ki şartları ise şu şekildedir;

100 metre kare alanda, senede 15 veya 20 ton kompost ile 3 katlı ranza sistemi veya diğer sistemlerin uygulandığı bir sistem kurulması ve bu sistemin içinde Vantilatör, Aspiratör, Sırt pompası, Higrometre, Termometre gibi malzemelerin alınması ve beyaz şapkalı kültür ve istiridye mantarının yetiştirilmesi desteklendi.

Başvuru için bulunduğunuz bölgedeki Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.